Programul Operațional Sectorial “Creșterea Competitivității Economice”
“Investiții pentru viitorul dumneavoastră!”
CENTRU DE CERCETARE DEZVOLTARE PENTRU STUDIUL MORFOLOGIC ŞI GENETIC IN PATOLOGIA MALIGNA
Proiect cofinanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională

Noutatea si impactul prognozat

Pe lângă diagnosticul histopatologic al tumorilor maligne, care reprezintă baza atât în ceea ce priveşte tratamentul pacienţilor cât şi pentru cercetarea clinică au apărut noi metode de investigaţie la nivel celular, molecular şi genomic capabile să tranşeze diagnosticul de malignitate în cazul unui diagnostic incert, să depsiteze precoce leziunile premaligne, culminând cu depistarea unor markeri implicaţi în prognostic şi răspunsul la terapie în funcţie de expresia/supraexpresia unor molecule.

Realizarea acestui proiect va permite crearea şi în România a unui model complex de investigare a tumorilor maligne prin intermediul unor tehnici moderne de diagnosticare a tumorilor. Prezentul proiect contribuie la dezvoltarea direcţiilor actuale de cercetare şi la creşterea calităţii actului medical, componentă de bază pentru sănătate în contextul atingerii unui sistem social durabil. In plus, personalul Facultatii de Medicina – si colectivul de cercetare al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanţa desfasoara activitati de cercetare-dezvoltare specifice domeniului, transferand metodele de avangarda din domeniul cercetarii in domeniul practic al diagnosticului histopatologic. In final, acest proiect contribuie la cresterea calitatii actului medical.

Acest proiect va dezvolta potenţialul ştiinţific şi competitivitatea în domeniul cercetărilor fundamentale şi aplicative în cancerologie. De asemenea, va facilita dezvoltarea proiectelor de cercetare in care este implicata Facultatea de Medicina a Universităţii „Ovidius” – accesul medicilor cercetatori, medicilor rezidenti, studentilor, masteranzilor si doctoranzilor la echipamente de inalta tehnologie va permite rezolvarea variatelor probleme in domeniul patologiei maligne.

Pentru informații detaliate despre celelalte programe operaționale cofinanțate de Uniunea Europeană vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro
“Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României”
Copyright © 2014 - 2023 Universitatea OVIDIUS - Constanta